Силен човек в ДПС обясни каква е ролята на Делян Пеевски

...
Силен човек в ДПС обясни каква е ролята на Делян Пеевски
Коментари Харесай

Цонев: Пеевски не е тежест за ДПС, избирателите гласуват за него и затова е на първия ред

Силен човек в ДПС изясни каква е ролята на Делян Пеевски за партията.

Токът не би трябвало да нараства от 1-ви януари и ДПС ще работи за това. Парламентът не може да постанова мораториуми върху самостоятелни решения на самостоятелни регулатори. Цената би трябвало да бъде спряна по легален метод. Това заяви Йордан Цонев в студиото на „ Здравей, България “ по NOVA.

Той изясни, че едно от предложенията е КЕВР да компенсира ЕРП-тата на 3 месеца: „ Ние твърдим, че не може да има мораториум над самостоятелен регулатор. Това ще докара до финансови наказания против България “.

„ Всички одобряваме Корнелия Нинова като политик, който желае да оказва помощ на хората, само че дано да го вършим със законови средства. Има опция да не позволяваме цената на тока да постъпва, само че по легален метод “, добави депутатът.

Цонев беше безапелационен, че има решение да казуса с цените на тока, което обаче не е обвързвано с мораториум: „ Нека да се научим да решаваме проблемите на хората съгласно законите “.

„ Може да бъде увеличена енергийната помощ. Единодушни сме, че цената на тока не би трябвало да пораства “, сподели той.

По думите му конфигурацията в Народното събрание допуска обединението, което е формирана, а ДПС е положително настроена партия към състава на държавното управление: „ Това са млади високообразовани хора, които би трябвало да бъдат подкрепени. Те имат откровен възторг да се включат в решаването на проблемите. Голяма част от министрите имат връзки с кръга „ капитал “. Но ние казахме, че в случай че скъсат тази взаимозависимост, ние ще ги поддържаме “.

Той беше безапелационен, че самата конструкция на Министерски съвет е забавна като цитира Андрей Райчев, че страната ни има двама министър председатели – Петков и Василев: „ Де факто Лорер ще е финансов министър, тъй като той концентрира европейски и национални финансови средства. Конфигурацията спомага да бъде удовлетворен глада на Прокопиев за финанси “.

Цонев напомни, че Борисов през 2009 година също е заречен нулева приемливост към корупцията. Депутатът отрече ДПС да има връзки с Гешев: „ Ако промяната на Гешев е предшествана от други промени, ще подкрепим промените “. Според него огромният проблем е една персона да бъде сменена с друга без да има нужните структурни промени

„ Чадър над нас няма от нито една институция – нито от Прокуратурата, нито от КПКОНПИ “, безапелационен беше Йордан Цонев.

„ Пеевски не е тежест за партията, тъй като не се разяснява доверието, което получи той. Беше номинация в два региона и получи рекорден брой гласове. Помните самодейността на Христо Иванов „ Нито глас за Пеевски “, а Пеевски го отнесе като бръмбар сламка. На всички хора по време на акцията казвахме, че той е глобен по „ Магнитски “, а те споделяха, че въобще не ги интересува, тъй като Пеевски им оказва помощ. Г-н Пеевски получи избор на доверие от гласоподавателите и по тази причина е на първия ред “, разяснява той ситуацията на депутата Делян Пеевски и дали той е в тежест за ДПС, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР